Hout, een kwetsbaar, maar gewild materiaal

Hedendaags is eenieder op de wereld ervan bewust dat hout een materiaal is dat heel vaak wordt gebruikt. Daarnaast weet men ook dat dit materiaal heel kwetsbaar is. Desondanks kiest men er toch voor om te investeren in hout. Je kunt hierbij denken aan de meeste houtwerkjes zoals: bedden, banken, tafels, stoelen, huizen, etc. Hout is kwetsbaar, omdat houtwormen zich daarin kunnen bevinden en het dan kunnen verpesten. Heb je dit geval ooit eens meegemaakt? Indien wel, dan was het zeker niet leuk om dat te ervaren. Wil je meer weten over de bestrijding van houtwormen? Hieronder kun je meer daarover lezen! 

Over hout 

Hout kun je overal in de wereld vinden. Ook zijn er houtsoorten te vinden in de wereld die super stevig zijn om er zelfs luxe huizen mee te bouwen. De investering in houten meubels is hedendaags niet altijd zo goedkoop. De mens investeert heel veel in hout. Het is daarnaast heel erg belangrijk dat men dient te onthouden dat hout heel veel onderhoud nodig heeft wanneer je wilt dat die blijft voortbestaan. Dit komt, omdat houtwormen het kunnen verpesten. Hout kun je onderverdelen in twee soorten, namelijk: hard- en naaldhout. Goede voorbeelden van hardhout, zijn: eikenhout, mahonie, merbau, etc. Daarnaast zijn goede voorbeelden van naaldhout, namelijk: vurenhout, douglas, grenenhout, etc. 

De bestrijding van houtwormen 

Het bestrijden van houtwormen hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn. Wat niet weg te denken is, is de tijd en moeite die je daarin dient te stoppen. Indien je van houtwerkjes houdt en je last hebt van houtwormen, is het dan van belang dat je die dient te bestrijden. Je kunt houtwormen ook zelfstandig bestrijden. Een paar goede tips voor het bestrijden van houtwormen, zijn onder andere: 

  1. Het gebruik van eikels: deze vorm van “bestrijding” is heel biologisch en vooral een aanrader. Je kunt de eikels leggen op de plekken waar de houtwormen zich bevinden. Op die manier zullen de houtwormen uit de houtenwerkjes gaan en zich op de eikels bevinden. Let er wel op dat de houtwormen zichzelf alleen zullen verplaatsen, maar niet dat je hen daadwerkelijk bestrijdt en ze dood ervan gaan. 
  2. Het gebruik van benzine c.q. petroleum: het geurtje van benzine en petroleum is iets waar houtwormen niet tegen kunnen. Je kunt dus benzine c.q. petroleum op de plekken smeren waar houtwormen zich bevinden. Hier is er wel een daadwerkelijke vorm van bestrijding. 

Je hebt dus gezien dat er twee handige manieren zijn om af te zijn van houtwormen. Het is heel erg belangrijk om de methoden toe te passen wanneer je veel houtwerkjes hebt en je af wilt zijn van deze lastige gasten. Wens je meer te weten over de bestrijding van houtwormen? Kom dan meer hierover lezen, door te klikken op houtworm bestrijden. Weet je nu meer over de bestrijding van houtwormen? Vergeet dan niet om de bestrijdingsmethoden toe te passen. Aanvallen van houtwormen dienen per vandaag verledentijd te zijn! Wees dus slim en pas de methoden toe. Wij wensen je heel veel succes in de bestrijding van houtwormen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *