Welke historische monumenten bevinden zich nabij Eindhoven airport?

monument eindhoven airport

Heb je eens afgevraagd al er wel monumenten aanwezig zijn in Eindhoven? Ja er zijn wel historische monumenten aanwezig. Deze zijn dicht bij het Eindhoven airport. Er zijn enkele historische monumenten die veel bezoekers aantrekken. Je kunt makkelijk parkeren eindhoven airport en gaan bezichtigen.

DAF-museum

In het DAF-museum vind je de historische erfgoed van Doorne’s Automobiel fabriek. Dit is opgericht door de gebroeders Hub en Wim van Doorne. Je kunt hier veel bewonderen vanaf het verleden tot en met de modernste vrachtwagens die in de DAF fabrieken van de band komen. In het museum kun je de eerste kleine werkplaats van Hub en Wim zien met de gereedschappen waarmee ze zijn begonnen. Je kunt ook de DAF-soorten overzicht zien vanaf het jaar 1932 tot heden. Er zijn verschillende vitrines gevuld met miniaturen van DAF en DAF-snuisterijen. DAF heeft ook unieke personenauto’s die je kunt bewonderen. Er zijn verschillende modellen te zien.

Sint-Catharinakerk

Het Sint-Catharinakerk is een Rooms-katholieke kerk. Deze kerk is bijzonder vanwege de dubbeltoren. De torens lijken op hetzelfde, maar ze verschillen van elkaar en het heeft een betekenis. De twee torens zijn wel even lang, 73 meter. De linker toren is slanker en duidt het zuiverheid van Maria aan. De rechter toren is iets forser, deze duidt de kracht van David aan. Deze kerk bevat 1 van de grootste orgels ter wereld.

Hovenring

De hovenring is gemaakt uit kabels van een hoge constructie hangende fietsrotonde boven een kruising in een van de verbindingswegen tussen Eindhoven en Veldhoven. Een unieke fietsen infrastructuur. Fietsen is heel bekend in Nederland. De hovenring komt echt van pas.

Evoluon

Het Evoluon is een multifunctioneel congrescentrum en evenementenlocatie. De Evoluon is ontdekt door Frits Philips, hij stemde af met Louis Kalff, zijn rechterhand. Het was de bedoeling om het te maken tot een ontmoetingsplek waar mensen hun kennis, ervaringen, bevlogenheid en inspiratie kunnen delen en uitwisselen. Maar niet zomaar bijeenkomsten, het moet maatschappelijk en bedrijfseconomisch zijn.

De bubble

De bubble is ingericht door het Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. De bubble heeft een vorm van een zeepbel van glas en staal. Het is een winkel die heel modern gebouwd is. Je zult merken dat winkelen heel apart is dan alle andere winkels.

Flying Pins

De flying pins is een hele unieke kunstwerk. Het bestaat uit een half in de grond verzonken bowlingbal die een strike heeft gegooid. De flying pins is een echte eye catcher. Het is ook een stukje cultuur die bekend gemaakt wordt.

Eindhoven zit vol met monumentale bezienswaardigheden. Sommige van ze zijn zo populair dat er mensen uit de hele wereld hier naartoe komen om ze te bewonderen. Ook in Eindhoven heb je museums en kerken die bekend zijn als monumentale gebouwen net als vele andere steden. En elk van ze hebben hun eigen verhaal.

Bron foto door Andreea Ch via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *